keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet bile.. eikun kujeet!

Myös Olssittarien blogi on viettänyt pari viikkoa hiljaiseloa ja ansaittua joulutaukoa. Kevät on kuitenkin tuloillaan ja reportterismurffinkin on aika palata talviuniltaan kirjoitushommiin.  Ensinnäkin täytyy kiittää kaikkia smurffien matkassa kulkeneita kannattajia ja asioistamme kiinnostuneita. Blogiamme on nimittäin luettu kuluneen syksyn aikana yli 10 000 kertaa! Emme siis ehkä olekaan täysin tylsiä tyyppejä :) OLS Naiset kiittää myös kaikkia viime viikonloppuna otteluitamme seuranneita kannattajia. Oli suuri ilo nähdä hallilla niin paljon väkeä ja toivomme todella, että sama suuntaus jatkuu myös muissa kevään peleissä. Smurffit tulevat tarvitsemaan tukeanne, sillä runkosarjan sijoituksia ratkotaan ja mielessä siintävät jo tiukkaakin tiukemmat play off-pelit. Hallilta voit nyt napata matkaan myös smurffien hienon kausijulkaisun tai rohkean kalenterin!

Olssitarten joululoma ei ollut liian pitkä, sillä kevättä varten oli paljon töitä tehtävänä. Niinpä joulun ja uuden vuoden välipäivinä leireiltiin urakalla ja hiottiin kuntoon niin fysiikkaa kuin pelillisiäkin asioita. Myös tosipelit alkoivat aikaisin, sillä jo 4.1 OLS sai vastaansa kotikentällä viime kauden mestari Classicin. Smurffit lähti otteluun hyvällä ilmeellä, huolimatta siitä, että matkasta puuttuivat Emmi Niemelä, Hanna-Mari Uimonen ja Julia Turunen. Ensimmäistä kertaa liigapaidan vetivät ylleen Paula Salmijärvi ja Essi Taipaleenmäki.

Olssittarien hyvä peli kaatui liian helppoihin virheisiin, joista vastustajan pelaajat eivät erehtyneet vaan pallo oli armotta maalissa. Selväksi kävi myös, että Tampereella summeri soi ilmeisesti kovempaa kuin muualla maailmassa. Niin tuomarit kuin Classicin Pöllänen eivät millään malttaneet päättää ensimmäistä erää, vaan pallo viskattiin OLS maaliin (reportterismurffin arvion mukaan) ajassa 20.02 ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-5. Toisessa erässä Classicin Alanko unohtuu maalille kaksi kertaa ja siinä oli kaksi kertaa liikaa. Tilanne on 2-7 kunnes Elina Halonen keksii että "mun pallo!". Tallu kuljettelee ja kaartelee hyvän tovin kunnes passaa Sanna Ristelille ja Sanna nakkaa armottoman kovan ranteensa kohti maalia. Tuolla laukauksella luulisi saavan aikaan kauniimpiakin häkkejä, mutta säästetään ne pudotuspeleihin!

Kolmannessa erässä Classic iskee vielä kerran ja taululle jäävät lukemat 3-8. Olssitaret jäivät pisteittä mutta pelistä saatiin hyviä eväitä huomista KooVee-peliä ajatellen. Suurimpia ilonaiheita oululaisittain olivat rohkea hyökkäyspeli ja kahden maalin Maarit Kettunen.

Sunnuntaina Linnanmaalle saapui toinen tamperelaisseuroista ja tällä kertaa Smurffit pitivät pisteistään tiukasti kiinni. Ottelussa nähdään tukku mielenkiintoisia käänteitä! Jo ottelun ensimmäisessä erässä alkaa Kinnunen-Kauppila-show, joka päättyy vasta kolmannen erään kahteen tyhjään maaliin tehtyyn osumaan. Krisselle pelistä tehot 2+2 ja ansaittu Veikkauspörssin kultainen mitali. Mannukin lisää maalisaldoaan kahdella osumalla ja yhdellä syöttöpisteellä ja on toinen palkittu pelaaja smurffijoukkueesta. Toisessa erässä nähdään myös kaksi kaunista yksilösuoritusta kun sekä Salla Suomela että Henna Ilmola karvaavat vuorollaan pallon ja käyvät iskemässä näyttävät osumat. Myös Maarit Kettunen osuu tässäkin ottelussa Martikaisen hienosta "syötöstä" (vai oliko se sittenkin epäonnistunut laukaus...).

Kolmannessa erässä saadaan vähän draamaa peliin kun komean ylivoimaosuman päätteksi selviääkin, että hienon syötön tarjonnut Sanna Risteli puuttuu pöytäkirjasta. Noh tätähän sattuu.. ainakin junnuissa joskus. Näin saadaan vähän OLS väriä liigan tilastokärkeen, kun Risteli napaa punaisen kortin ja siirtyy jäähypörssin johtoon 31 jäähyminuutilla. Tämän lisäksi OLS saa viiden minuutin rangaistuksen, joka tarjoaa KooVeelle mahdollisuuden tulla mukaan peliin. OLS puolustaa ja taistelee, mutta KooVee saa iskettyä kaksi kavennusmaalia kuudella neljää vastaan. Etenkin Saara Männikkö ottaa monta osumaa, kun KooVeen tehokkain pelaaja Senni Hietanen pyrkii laukomaan jatkuvasti. Tilanne on siis jäähyn päätyttyä 6-4, kunnes Kristiina Kauppila päättää ottaa pallon ja sen jälkeen KooVee-puolustus on voimaton. Krisse viimeistelee tyhjään maaliin ja osuu varmasti kuten aina. KooVee ei suostu luovuttamaan vaan pelaa edelleen ilman maalivahtia kun Krisse vielä syöttää pallon Marianne Kinnuselle, joka saa pistää palloon häkkiin viimeistä kertaa ottelussa. Näin vaiherikas ottelu päättyy lopulta ansaittuun 8-4 voittoon.

Smurffien kotiottelut jatkuvat jo ensi lauantaina kun vastaan asettuu Happee.
Ottelu alkaa kello 15.00 ja OLS toivottaa kaikki katsojat tervetulleiksi! Ennen joulua smurffit selätti Happeen näiden kotikentällä numeroin 1-6, mutta tästä sisuuntunut joukkue tulee varmasti Ouluun ryöstösaalis mielessään. Miten sujuu ex-smurffi Viivi "Pumpanen" Laitisen paluu Linnanmaalle? Montako maalia Kinnunen ja Kettunen latovat? Ja kenen leipomaa piirakkaa kahviossa tarjoillaan tällä kertaa?