maanantai 20. tammikuuta 2014

Viikon Smurffi: Hiustaiteilijasmurffi

Hiustaiteilijasmurffin tunnistaa kentällä vilkkaasta liikkumisestaan ja ahkerasta osallistumisesta hyökkäyspeliin. Tällä kaudella tämä smurffi on bongattu myös hieman muita useammin jäähypenkiltä! Pelin jälkeen käy usein niin, että muut smurffit ovat kerenneet jo istuskella hyvän tovin bussissa ennen kuin Kuopion ihme on saanut suihkutoimenpiteensä valmiiksi.

  Tukka hyvin, kaikki hyvin.. Miia Murtorinne! 


Salibandyn pariin Miia on päätynyt, sillä on aina pitänyt sählyn pelaamisesta ja sitä tuli harrastettua nuorena paljon vapaa-ajalla ja erilaisilla leireillä. Yleisurheilun loputtua valmentajapulan takia, löytyi Kuopiosta onneksi tyttöjen salibandyjoukkue, johon Miia päätti lähteä kokeilemaan taitojaan ja jäi sille tielle. Joukkueessa aloittaessaan Miia oli seitsemännellä luokalla ja junnuvuodet olivat sitä parasta aikaa! Smurffilaumaan Miia liittyi elokuussa 2012 ja Kuopion kulmat vaihtuivat Oulun maisemiin. Omina vahvuuksinaan Miia näkee pallollisen pelin, fysiikan ja roolinsa nousevana puolustajana. Kehitettävää löytyisi tekniikasta, pallottomasta pelistä sekä ratkaisujen nopeudesta.




Hiustaiteilijasmurffin luottokampauksia peleissä ovat lettikampaus sekä perusnuttura. Alkulämmittelyssä parhaiten toimii pikkuvuorohyppely ja kunnon salihirmun tavoin lempiliike puntilla on kyykky. Pelifiilistä nostattaa parhaiten menevä radiomusa, mitään tiettyä biisiä ei tule mieleen. Miia on pikkuhiljaa oululaistuttuaan löytänyt myös elintärkeän bussissa nukkumisen salat. Pitkät bussimatkat kuluvatkin siis nukkumalla, mutta myös juttelemalla, pelailemalla, katsomalla leffoja sekä värkkäämällä lettejä muiden hiuksiin. Miian mukaan hänen roolinsa smurffien pukukopissa on ei-se-kaikkein-äänekkäin, vaan hän ennemminkin seuraa sivusta ja keskittyy peliin (tosin Miian naurua päästään kyllä kuulemaan melko usein). Miia myöntää, ettei käyttäydy kylmäaltaassa kovin aikuismaisesti, mutta se johtuu hänen suurista kärsimyksistään (etenkin Annukan kanssa, jonka minuutit ovat kolmen minuutin mittaisia). Ja jos Miia ei saa itse laskea sekunteja, hän kyselee niitä koko ajan. (Miia on myös yleensä ensimmäinen joka syöksyy altaasta pois ja unohtaa silloin tällöin kiiruhtaa hitaasti.



Hienoimmaksi hetkekseen salibandyn parissa Miia nostaa viime keväisen pronssivoiton. Myös pääsy maajoukkuetapahtumiin on ollut hieno kokemus. Vaikein vastoinkäyminen oli aikanaan Kuopion joukkueen putoaminen ykkösdivarista kakkosdivariin. Miian parhaiten mieleen jäänyt maali on yhä ensimmäinen liigamaali. Parhaiten palautusjuomana toimii gainomaxin vanilja. Miian mukaan tämä kausi oin sujunut suurimmaksi osaksi hyvin, mutta parannettavaakin löytyy kevään peleihin. Tärkeintä olisi jättää hölmöt virheet pois ja saada lisää pelirohkeutta. Tavoitteena on ilman muuta saada kevään lopuksi mitali kaulaan ja mielellään kirkkaampi kuin vuosi sitten. 



Kun siirrytään salibandyn parista muihin urheilun muotoihin, Miia kertoo omaavansa lahjoja muun muassa pituushyppyyn ja ratsastukseen. Itse asiassa kaikki muu urheilu sujuu ihan hyvin, mutta jalkapallossa onnistuu lähinnä omien maalien tekeminen. (No, maalejahan ne on omatkin maalit!) Aiemmin Miia on harrastanut siis monta vuotta yleisurheilua ja yhdeksän vuoden ajan ratsastusta. Ratsastusharrastus jäi koska menestymiseen olisi jo tarvittu oma hevonen. (Onneksemme salibandyssa tarvitaan vain maila..) Koulutukseltaan Miia on ylioppilas ja tämän lisäksi rutkasti oppia on kertynyt elämänkoulusta. Parin välivuoden jälkeen Miialla on kova hinku opiskelemaan taas ja vaihtoehtojakin on useita. Eniten kiinnostaa luokanopettajakoulutus, mutta myös terveystieteet, liikunta-alat, sosiaalialat ja poliisikoulu ovat listalla. Unelmatyöpaikka olisi monipuolinen työ, jossa saa toimia ihmisten kanssa ja jossa jokainen päivä olisi erilainen.



Kokkausbravuurinsa suhteen Miia ei ole kovin luottavainen, vaan suunnitteleekin tulevaisuudessa kääntyvänsä miehen puoleen tässä asiassa. Tällä hetkellä Miia kokkailee kaikkia peruskotiruokia. Täydellinen aamupalaa löytyy hotellin aamupalapöydästä ja Miian mielestä samanlainen seisova pöytä voisi löytyä kotoakin aamuisin. (Tässä on jo haastetta sille miehelle :D) Parasta noutoruokaa on Mäkkäri. Miia on ollut pahimmoilleen pari päivää ilman puhelinta, joten on pakko todeta, että kännykkään on hieman koukussa. Tosin riippuvuus ei kuulemma ole yhtä paha kuin Jullella. Miia on koukussa myös Salkkareihin, joiden katselu on reenien jälkeen päivän kohokohta, sekä Candy Crush-peliin. Pahasta Candy Crush-riippuvuudesta (joka on huolestuttavasti yleistynyt joukkueen keskuudessa) Miia tosin syyttää Hanttaa.  



Miia omistaa akvaarion ja kaloja, mutta on aina myös haaveillut pienestä koirasta. Tällä hetkellä tosin koiran ottaminen on ajan puutteen vuoksi mahdottomuus. Paras tapa rentoutua on ehdottomasti hieronta, mutta vaan silloin kun lihakset ei ole jumissa. Myös mökkiviikonloppu ystävien kanssa tai pippalot rentouttavat mukavasti! Kauneudenhoitotuote, jota ilman Miia ei selviäisi on yllättäen hiustensuoristin. Elokuvista parhaiten uppoavat kaikki romanttiset draamat, esimerkiksi Dear John. Unelmien matkakohteeksi Miia nimeää Australian tai Etelä-Amerikan. Miian suuri ylpeydenaihe on Teemu Selänteen sylissä istuminen (jos joku ei tätä vielä ole tiennyt)! Tämän tarinan tosin on tainnut jo kuulla ainakin koko Kuopio ja Oulu :D Parin päivän kokeilujäsenyydenkin jälkeen Miia kuuluu mielummin WhatsUp-ryhmään kuin kirjeenvaihtorinkiin. Savumerkit ja pulloposti eivät kuulemma tavoita niin nopeasti kuin tarve vaatii ja Miia odottelee kovasti paluuta nykyaikaan ja kännykkämaanikon elämään. 

Miian mukaan parasta Oulussa on smurffilauma ja on Oulu muutenkin kiva ja viihtyisä kaupunki. Kuopio on kuitenkin ykkönen ja siellä parasta ovat kaikki tärkeimmät ihmiset, mahtavat muistot ja äitin ruuat! Tärkeimpiä faneja ovatkin tottakai äiti ja isi. Jos Miia oikeasti menisi laulamaan karaokea, menisi kuulemma mikä biisi tahansa. Tätä ihmettä ei vaan ilmeisesti ihan joka viikonloppu tapahdu. Kerran Miia on kuitenkin käynyt vetäisemässä Kaija Koon Kylmät Kyynelet! Uusintaa odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti